• Schoenspecialist sinds 1895
  • Gratis verzending naar onze 17 winkels
  • Gratis retourneren in NL

Over ons

Over Leemans

Leemans Schoenen is een echt Amsterdams bedrijf, opgericht in 1895. Het echtpaar Leemans opende vanuit hun passie voor schoenen de eerste Leemans Schoenen winkel aan Kinkerstraat 152 te Amsterdam. Door de jaren heen is het bedrijf flink gegroeid. Eerst 5 nieuwe vestigingen in regio Amsterdam en eind jaren 80 spreidde Leemans Schoenen ook buiten deze stad haar vleugels uit. Zo opende Leemans Schoenen een vestiging in het stadshart van Woerden en Purmerend waar het merk vandaag de dag nog steeds een groot begrip is. 
 
Veel openingen van nieuwe vestigingen volgden en wegens expansie verhuisde het hoofdkantoor naar Hoofddorp. Hier is Leemans Schoenen nog steeds gevestigd, met de derde generatie, Jacques en Simon Leemans, aan de leiding. In 2011 opende de webshop. Niet meer alleen aanbod in de winkels, maar nu ook online, waardoor de schoenen gemakkelijk thuisbezorgd kunnen worden. In 2015 vierde Leemans Schoenen groot feest wegens het 120-jarig bestaan. Inmiddels bestaat het bedrijf uit een webshop, een modern kantoor, een magazijn, 16 Leemans Schoenen winkels en een Tamaris Store en stoppen is dan ook nog lang niet aan de orde! 
 
Kwaliteit, service en comfort staan bij Leemans Schoenen voorop. Leemans begrijpt dat het belang van goede schoenen groot is. Schoenen moeten stabiliteit en ondersteuning bieden om het lichaam te beschermen. Elke voet is anders. Daarom werkt Leemans Schoenen met vele A-merken, die allemaal met eigen technologieën zorgen voor comfortabele schoenen van topkwaliteit. Zo biedt Leemans Schoenen een brede collectie, voor zowel dames als heren, met voor iedereen een geschikte schoen. 

Ook mode is een belangrijke pijler. Comfortschoenen worden steeds modieuzer en daar heeft Leemans Schoenen oog voor. Naast dat een schoen lekker moet zitten, wilt u natuurlijk ook dat deze er mooi uitziet. De combinatie van fashion & comfort vindt u gemakkelijk bij Leemans Schoenen. Een ruim aanbod van pumps tot wandelschoenen en van slippers tot winterlaarzen. Leemans Schoenen blijft constant ontwikkelen. Het bedrijf houdt de trends goed in de gaten en koopt regelmatig nieuwe merken in. Enkel comfortschoenen met een goede pasvorm en een modieus karakter. 
 
Graag nodigen wij u uit in één van onze winkels voor persoonlijk advies. Onze medewerkers zijn getraind op het gebied van schoenen en helpen u graag bij het vinden van de juiste schoen.

Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid.